Trei instrumente de transvazat eficiente:

  • Ansa - Sunt produse multe versiuni diferite de anse de tranzvazare metalice. Unele au o lupă montată la baza, care poate ajuta dacă vederea cuiva este insuficientă. De obicei, ambele capete sunt proiectate pentru transvazare; fiecare oferă o configurație diferită.
  • Pensula - O pensulă de pictura foarte mică (dimensiunea nr. 000 sau 00) este un instrument potrivit pentru transvazare. Perii trebuie umeziți pentru a aluneca cu ușurință sub larvă.
  • Pixul - Un instrument de transvazat la îndemână și ieftin este cel „chinezesc” care arată ca un pix. Este alcătuit dintr-un piston cu arc, care alunecă de-a lungul unei lamele subțiri din plastic flexibil. Lamela flexibilă se strecoară cu ușurință sub o larvă și apoi cu o apăsare pe piston va depune larva și orice lăptișor de matcă care a fost ridicat din celulă pentru a fi transvazata. Prinderea anti-alunecare în secțiunea din mijloc oferă un control excelent. Versiunile moderne ale acestui instrument au piese din plastic turnate prin injecție, care pot ajuta la curățenie.

Transvazarea este mai ușoară din faguri de ceară înnegrită, decât din faguri de ceară noi, datorită contrastului mai bun cu larvele albe mici. Utilizarea unei lumini sau a unei lupe iluminate pentru transvazat va ajuta să vedeți mai bine larvele. Transvazarea ar trebui să se facă de preferință într-o cameră cu umiditate ridicată pentru a se asigura că larvele nu se usucă sau nu sunt afectate de radiațiile UV de la lumina directă a soarelui.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.